Batavia '90 JO10-3 5 - 6 (2 - 2) BAS JO10-2
3-10-2020, 08:30 uur
De Doggersbank, Getijdenlaan Lelystad

Het publiek was de grote winnaar

Vandaag een wedstrijd tegen Batavia JO10-3. Een vroegertje. Om 7.30 vertrekken bij BAS Voetbal. Vanwege de nieuwe regels niet verzamelen in de kantine maar op de parkeerplaats. Jelte en Adam waren afwezig, Yarah speelde mee met JO 10-1. Wij hadden vandaag de beschikking over Tygo, hij speelde zijn eerste wedstrijd uit zijn voetbalcarrière.

Met 7 spelers dus richting Lelystad waar we ruim op tijd aanwezig waren. De wedstrijd werd gespeeld op het hoofdveld. En BAS begon meteen met de juiste instelling. Hard werken en er vol voor gaan. En Tygo ging voorop in de strijd.

Als verdediger stond Tygo opgesteld maar hij had toestemming van de coach om ook lekker mee aan te vallen als er ruimte was. En dat deed hij! Achterin hield hij alles dicht en twee keer mee naar voren en Tygo scoorde 0-1 en de 0-2. Wat een topstart. Je debuut maken en twee keer scoren.

Het tweede deel van de eerste helft werd het iets slapper, Batavia kwam terug in de wedstrijd en scoorde 1-2 en de 2-2. Jasmijn had nog een grote kans maar helaas, net niet.

De instelling bleef goed, in de rust de complimenten en Piotr ging keepen, Qishaino werd veldspeler. BAS sukkelde iets in slaap en Batavia profiteerde: 3-2. Oei, voor het eerst op achterstand. Maar gelukkig, het team bleef er voor gaan. Een mooie pass van Joran, Lucas was onverzettelijk, Piotr stond goed te keepen, Qishaino de rust zelve, Jasmijn weer de pitbull zoals we haar kennen en Marcel op zoek naar doelpunten. En Tygo? Die ging gewoon door, voorop in de strijd.

Marcel maakte de 3-3 en de 3-4. Jasmijn kreeg weer een mooie mogelijkheid maar ook nu, helaas, net niet. Batavia maakte weer gelijk, wat een spanning, 4-4. Marcel zocht naar zijn derde goal en die vond hij, 4-5. Was de wedstrijd nu al gewonnen? Nee, Batavia maakt er 5-5 van.

Het was nog een minuut of twee te gaan. Dan maar gelijk spelen, verliezen zou heel zuur zijn. Maar daar dacht Qishaino anders over. In de laatste minuut zag hij de ruimte op 20 meter van de goal, kijken, mikken, schieten: goal! 5-6. Vlak daarna klonk de fluit: einde wedstrijd. Prachtige pot.

Een bekende journalist uit de regio vatte het goed samen: ”Het publiek was de grote winnaar!” En zo was het!