Lelystad '67 JO10-4 5 - 11 (2 - 6) BAS JO10-2
19-9-2020, 10:00 uur
Langezand, Sportparkweg 5 Lelystad

De eerste winst is binnen

De derde competitiewedstrijd van dit seizoen. Na een nederlaag en een gelijkspel nu een uitwedstrijd naar Lelystad. SVL JO10-4 was de tegenstander. Piotr en Lucas waren afwezig. Met 7 spelers richting Lelystad. Yarah was ook weer mee.

De wedstrijd begon al snel goed. Twee schoten van Marcel kon de keeper van Lelystad niet goed onder controle krijgen. Tot twee maal toe werkte de keeper de bal in eigen doel. Voor BAS betekende dit een opsteker. Het team ging met veel vertrouwen en inzet voetballen. Het was niet dat BAS zoveel beter was dan SVL maar de inzet was deze wedstrijd formidabel. Elke speler liep voor alle ballen en onze keepers (Jelte eerste helft, Quisaino tweede helft) waren foutloos. Adam was vandaag vooral verdediger en liep zich de longen uit zijn lijf.

Dit ging goedkomen zo bleek al snel. Marcel maakte de 0-3 en de 0-4. Onze pitbull Jasmijn wist vandaag niet van opgeven. Fanatiek aangemoedigd door vader Robert werkte zij na flink doorzetten de 0-5 binnen. SVL deed wat terug en maakte 1-5. Marcel zorgde voor de 1-6 en vlak voor rust zorgde SVL met hun tweede doelpunt voor de 2-6 ruststand. Wat een weelde.

Complimenten van de leiders Ane en Rita in de rust. Vooral zo verder gaan. Quisaino ging op doel en Jelte voetballen. Vrij snel na rust prikte Yarah de 2-7 binnen, duidelijk veel geleerd bij JO10-1. Marcel zorgde voor de 2-8. BAS werd wat overmoedig en liet SVL terug komen tot 4-8, het zal toch niet?

Nee, het zal niet. Met de mooiste aanval van de middag werd de wedstrijd beslist. Via Jelte ging de bal naar Yarah, die speelde Joran in en kreeg de bal terug, Yarah stuurde Joran vervolgens de diepte in en op volle snelheid haalde hij de achterlijn. Marcel had al positie gekozen en Joran legde de bal panklaar voor. Marcel wist hier wel raad mee, hij schoof de bal keurig binnen 4-9. Applaus van de kant en een high five van Robert. Wedstrijd beslist.

Maar BAS was nog niet helemaal klaar. Jasmijn onderstreepte haar formidabele optreden met de tweede van de middag. 4-10. Spits Marcel maakte nummer 11 en vlak voor tijd bepaalde Lelystad de uitslag op 5-11. Penalty’s en handen schudden. Wat een inzet, wat een wedstrijd! Goed gedaan!