Unicum JO10-6 5 - 6 (3 - 3) BAS JO10-2
26-6-2021, 10:30 uur
Sportpark Schouw, Schouw 54-13 Lelystad

Ook winst tijdens de laatste wedstrijd

De laatste wedstrijd van het vreemde seizoen is gewonnen door BAS JO10-2. Tegen Unicum JO10-6 in Lelystad werd het een spannende wedstrijd. Na vaak achterkomen en een ruststand van 3-3 trok BAS uiteindelijk de wedstrijd naar zich toe: 5-6.

Een prachtige voetbaldag, ouders weer lekker mee en een tegenstander van vergelijkbaar niveau en alle spelers aanwezig. Twee kleine minpuntjes: Joran was niet helemaal fit en Jasmijn speelde vandaag dan echt haar laatste wedstrijd.

Jasmijn had genoeg supporters meegenomen en begon op doel, de tweede helft ging Qishaino keepen. BAS begon niet scherp, en snel werd het 1-0 voor Lelystad. Even organiseren, maar dat was lastig. Gelukkig maakt Marcel altijd wel een doelpunt en nu dus ook. 1-1. Maar het lek was nog niet boven. Unicum speelde goed en het werd snel 2-1 en 3-1. Oei, wat nu? Adam in de verdediging met Piotr en veel door wisselen bij de rest van de spelers leek te helpen. Marcel maakte de aansluitingstreffer (3-2) en Tijn zorgde voor de 3-3 ruststand.

De tweede helft, Qishaino op doel en vol goede moed verder. Maar helaas, de scherpte was weer weg en het werd 4-3 en 5-3 voor Unicum. Nogmaals de verdediging versterken en het ging weer lopen. Allemaal fanatiek. Het moest en kon beter. En dat gebeurde. Er kwamen kansen voor Yarah, Jasmijn, Marcel en Duuk. Uiteindelijk scoorde Marcel de 5-4. Duuk maakte gelijk (5-5) en de winst zat er in. Joran ging toch nog even voetballen en Unicum en BAS kregen kansen. Een paar minuten voor tijd zetten Tijn BAS op voorsprong: 5-6! Nu vasthouden! Het was lastig maar het lukte. BAS won met 5-6. Uiteindelijk gaf het karakter de doorslag.

Mooi gedaan allemaal en een prima afsluiting van dit vreemde seizoen. Zaterdag de afsluitingsdag bij BAS en dan vakantie. Na de zomer weer verder met de meeste spelers in JO11-2 en Adam naar JO11-1. Ondanks alles was het weer een mooi seizoen.